ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Νέος κορωνοϊός Covid-19

Λειτουργία των Υπηρεσιών του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων

Αγαπητοί ασφαλισμένοι,

Σε συνέχεια των Ανακοινώσεων – Ενημερώσεων από το Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. και σχετικά με την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από τη διάδοση του COVID-19, το Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. λαμβάνει τα παρακάτω μέτρα με βασικό σκοπό την προστασία όλων των ασφαλισμένων :

Πολυϊατρεία (Αθήνας – Χαλανδρίου – Θεσσαλονίκης)

 • Τα Πολυϊατρεία λειτουργούν καθημερινά από Δευτέρα έως και Πέμπτη από 07:45 έως 15:15 και την Παρασκευή από 07:45 έως 14:45 μόνο για επείγοντα περιστατικά. 
 • Αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού.
 • Θα λειτουργούν μόνο κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού τα απολύτως επείγοντα περιστατικά.
 • Το Απεικονιστικό Τμήμα και το Μικροβιολογικό θα λειτουργούν με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό, διενεργώντας μόνον απολύτως επείγουσες εξετάσεις μετά από την έγκριση του Αρχίατρου και των συνεργατών ιατρών, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Διοικητικο-Οικονομικές Υπηρεσίες (Αθήνας – Θεσσαλονίκης)

 • Οι Υπηρεσίες θα λειτουργούν με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους που αποστέλλουν ταχυδρομικά τα παραστατικά – δικαιολογητικά προκειμένου να διεκπεραιωθούν αναλόγως.

Συνταγογράφηση χρονίων παθήσεων

 • Η συνταγογράφηση θα γίνεται : α) από τον προσωπικό θεράποντα ιατρό, β) από συνεργάτη-ιατρό του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, οι οποίες και θα αποστέλλονται ταχυδρομικά στους ασφαλισμένους. Για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στα τηλ. 2103204911 (Αθήνα), 2310591218 (Θεσσαλονίκη). Για ειδικές δίγραμμες συνταγές παρακαλούμε να απευθύνεστε στο τηλ. 2103204960.

          Εννοείται ότι στα ανωτέρω τηλέφωνα δύνανται να απευθύνονται και οι ασφαλισμένοι της Περιφέρειας, ανάλογα από ποια Υπηρεσία του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. εξυπηρετείται το Υποκατάστημα, Θυρίδα, Πρακτορείο, στο οποίο ανήκουν. Κατόπιν της από 15/03/2020 Ανακοίνωσης της ΤτΕ αναστέλλεται η λειτουργία των Παρατημάτων του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε., καθώς και των ιατρών που εκτελούν συνταγογραφήσεις εντός των δομών αυτών.

         

Τηλέφωνα άμεσης ανάγκης

 • Γραμμή έκτακτης ανάγκης Αρχιάτρου 6940841111 (απογευματινές ώρες και μόνο σε πολύ έκτακτη ανάγκη).
 • Γραμμή επικοινωνίας για ψυχολογική υποστήριξη 2103204961.
 • Γραμμές επικοινωνίας 2103203192 (Αθήνα – Υποκαταστήματα) και 2310591121 (Θεσσαλονίκη – Υποκαταστήματα)

Αποστολή παραστατικών – δικαιολογητικών προς διεκπεραίωση από τις Υπηρεσίες του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. ταχυδρομικά στις διευθύνσεις :

 • Προς το Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε., οδός Ομήρου 5 – Τ.Κ. 10564 Αθήνα (Αθήνα – Υποκαταστήματα)
 • Προς το Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε., οδός Τσιμισκή 4 – Τ.Κ. 54625 Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη – Υποκαταστήματα)

Επισημαίνεται ότι οι ασφαλισμένοι που παρουσιάζουν συμπτώματα λοιμώξεων (ξηρός βήχας, πυρετός, πονόλαιμος, έντονη καταβολή δυνάμεων, έντονες μυαλγίες, αρθραλγίες, ρινική συμφόρηση), να μην προσέρχονται στις δομές του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε., να παραμένουν στο σπίτι τους και να επικοινωνούν με τον θεράποντα ιατρό τους ή με συνεργάτη ιατρό του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε.

Βασικός σκοπός όλων των πιο πάνω ενεργειών είναι η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων για την αντιμετώπιση της διασποράς του COVID-19.

Παρακαλούμε να ενημερώνεστε από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας καθώς και από τις ανακοινώσεις του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. και της ΤτΕ.      

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                        Γεώργιος Καρασούλας                       Γεώργιος Γιαμπουράς

Categories