ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Προσχολικό Κέντρο Αθηνών

Πρωτομαγιά 2020. Ευχές και υλικό για τα παιδιά του Προσχολικού Κέντρου.

Αγαπητοί γονείς, 

Η φύση «γιορτάζει», ο ήλιος λάμπει, τα πουλιά κελαηδούν, τα έντομα πετούν και πάντα η μέρα της Πρωτομαγιάς συνδέεται με την ανεμελιά. Αν και βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο, πρέπει να δώσουμε στα παιδιά τη χαρά, το χαμόγελο και την ασφάλεια που επιζητούν. Η μέρα της Πρωτομαγιάς μπορεί να μας βγάλει από την οικογενειακή μας ρουτίνα και να προσφέρει στα παιδιά ευχάριστες αναμνήσεις.

Πολλές φορές συνδυάζαμε τη μέρα αυτή με οικογενειακές εξορμήσεις… όμως δεν έχει σημασία ο προορισμός. Αυτό που προέχει είναι η ευχάριστη διάθεση και η όρεξη για βόλτα σε μια ολάνθιστη φύση κάτω από το γαλάζιο ουρανό. Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από το να πάμε μια «βόλτα» στον κήπο μας, στην πιλοτή μας ή ακόμα στο μπαλκόνι μας. Πάρτε μαζί σας μια κουβέρτα και απλώστε την εκεί, τρώγοντας το κολατσιό σας, κάνοντας ένα μικρό πικ-νικ. Παρατηρήστε, ψηλαφίστε και μυρίστε μαζί με τα παιδιά σας τα λουλούδια. Μιλήστε για τα μέρη του λουλουδιού (πέταλα, φύλλα, μίσχος κ.τ.λ.) και για το τι χρειάζεται για να μεγαλώσουν. Ζητήστε απ’ τα παιδιά να μαζέψουν λουλούδια και πρασινάδες που τους αρέσουν και φτιάξτε αν μπορέσετε ένα μικρό στεφάνι. Κρεμάστε το στην πόρτα σας ώστε να το βλέπετε τις επόμενες μέρες. Σίγουρα αυτή η μικρή εξόρμηση θα σας τονώσει και θα δώσει στο παιδί σας ευχάριστες αναμνήσεις και υλικό μίμησης και συζητήσεων!! 

Αν πάλι δεν υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφτείτε τη φύση, η μέρα της Πρωτομαγιάς μπορεί να είναι εξίσου ευχάριστη και μέσα το σπίτι. Μπορείτε και εκεί με απλούς και ευχάριστους τρόπους να «ανθίσετε» τη μέρα. Ζητήστε από το παιδί να ζωγραφίσει έναν κήπο γεμάτο λουλούδια και αφήστε το ελεύθερο να δημιουργήσει. Μπορείτε ακόμα να φυτέψετε κάτι στο μπαλκόνι σας με τη  βοήθεια των παιδιών σας. Η δραστηριότητα αυτή θα κινητοποιήσει το ενδιαφέρον του παιδιού, καθώς καθημερινά θα πρέπει να το φροντίζει και να παρακολουθεί την εξέλιξη του φυτού. 

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε με αυτές τις ιδέες να περάσετε μια όμορφη και ευχάριστη Πρωτομαγιά! 

Χαρείτε τη μέρα! Καλή Πρωτομαγιά με χρώμα και ελπίδα!

Συνημμένα

Attachments
img371.jpg77.89 KB
img373.jpg52.78 KB
img377.jpg63.85 KB
img376.jpg48.33 KB
img375.jpg37.58 KB
img374.jpg38.01 KB
img370.jpg34.37 KB

Categories