voice amplifier
01/06/2020

Ημερομηνίες αιμοδοσίας 2020

110η αιμοδοσία 
Χαλάνδρι: Παρασκευή 19/6/2020
Πολυϊατρεία Ομήρου 4: Τρίτη 23/06/2020 έως και Παρασκευή 26/06/2020

01/06/2020

Διαχείριση στρεσογόνων συνεπειών της πανδημίας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  Ν ο  1 2
    
Θέμα: Διαδικτυακό σεμινάριο με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των στρεσογόνων συνεπειών που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη πανδημία του COVID-19

29/05/2020

Επαναλειτουργία των πολυϊατρείων του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε.

Αγαπητοί ασφαλισμένοι,

τα πολυϊατρεία του Ταμείου από 1η Ιουνίου θα λειτουργούν με το κανονικό τους ωράριο από Δευτέρα έως Πέμπτη 07:45 - 16:45 και την Παρασκευή 07:45 - 15:45, με ραντεβού για όλες τις ειδικότητες και τον οδοντιατρικό έλεγχο.

29/05/2020

Επαναλειτουργία Προσχολικού Κέντρου και Νηπιαγωγείου

Αγαπητοί γονείς,

Όσον αφορά στην επάνοδο από 01.06.2020 των παιδιών στο Π.Κ.Α., που περιμένουμε όλοι με ιδιαίτερη χαρά να τα υποδεχθούμε, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι έχουμε ήδη λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Πολιτείας, με γνώμονα πάντα την προάσπιση της υγείας και ασφάλειας των παιδιών και του προσωπικού του Π.Κ.Α

25/05/2020

Τα έντομα της άνοιξης

Μαριλένα Γκολφίδη,
Υπεύθυνη Παιδαγωγικού Προγράμματος Βρεφονηπιακού Σταθμού ΠΚΑ

Αγαπητοί γονείς,

ευχόμαστε να συνεχίζετε να είστε καλά! Σκεφτόμαστε πάντα με αγάπη τα παιδιά και ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στο σχολείο μας για να παίξουμε, να μάθουμε, να γελάσουμε, να αγκαλιαστούμε (!), να δημιουργήσουμε….

01/06/2020

Ημερομηνίες αιμοδοσίας 2020

110η αιμοδοσία 
Χαλάνδρι: Παρασκευή 19/6/2020
Πολυϊατρεία Ομήρου 4: Τρίτη 23/06/2020 έως και Παρασκευή 26/06/2020

info iconΠως μπορούμε να σας βοηθήσουμε ;

phone iconΧρήσιμα τηλέφωνα…

210 320 4900

Ραντεβού

210 320 4910

Νοσηλευτικό Προσωπικό

210 320 4960

Κοινωνική Υπηρεσία

Εχω υψηλή χοληστερόλη: Τι άλλο μπορεί να φταίει

Παναγιώτα Κωνσταντοπούλου,
Ειδικός Παθολόγος, ιατρός Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε.,
Μέλος της Ελληνικής ∆ιαβητολογικής Εταιρείας

Η χοληστερόλη είναι ένα λιπίδιο, το οποίο συντίθεται στο ήπαρ και είναι απαραίτητο για τη ζωή ενώ είναι ευρέως γνωστό και τεκμηριωμένο ότι τα αυξημένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα αποτελούν σημαντικό παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου και συνδέονται με υψηλή νοσηρότητα και θνησιμότητα.

Γαστρεντερολογικές Εξετάσεις, Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μιχάλης Σ Οικονόμου BSc, MD, PhD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε.

Η διερεύνηση νοσημάτων  που σχετίζονται με το  Πεπτικό Σύστημα  περιλαμβάνει  την κλινική εκτίμηση, εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις  και πιθανά  ενδοσκόπηση του ανώτερου  και κατωτέρου πεπτικού σωλήνα  με σκόπο την θεραπευτική  αντιμετώπιση.  Πολλά προβλήματα του Πεπτικού συστήματος μπορεί να διευθετηθούν με μία ή περισσότερες κλινικές εκτιμήσεις ενώ σε αρκετές  περιπτώσεις απαιτείται ένας συνδυασμός εξετάσεων.

Σακχαρώδης Διαβήτης… και Ταξίδια

Παναγιώτα Κωνσταντοπούλου,
Ειδικός Παθολόγος, ιατρός Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε.,
Μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στους πάσχοντες από τη νόσο να ταξιδέψουν. Απαραίτητη είναι όμως η κατάλληλη προετοιμασία προς αποφυγή προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού και τα οποία μπορούν να απορυθμίσουν τις τιμές του σακχάρου.

blank column

Διαβήτης και Αλκοόλ

Παναγιώτα Κωνσταντοπούλου,
Ειδικός Παθολόγος, ιατρός Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε.,
Μέλος της Ελληνικής ∆ιαβητολογικής Εταιρείας

Η κατανάλωση αλκοόλ από τους διαβητικούς ασθενείς έχει αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού τόσο για τα άτομα που λαμβάνουν αγωγή με αντιδιαβητικά δισκία όσο και για όσους είναι ινσουλινοθεραπευόμενοι.

Ο Ασθενής μιλά με το γιατρό του

Αλεξάνδρα Τουμαρά,
Παθολόγος Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε.

Πολύ συχνά οι ασθενείς παρασύρουν τον ιατρό τους σε λάθη γιατί ξεκινούν άστοχα την επικοινωνία μαζί του. Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν την ικανότητα ή δε διαθέτουν τη ψυχική διάθεση ή τον απαιτούμενο χρόνο να κατευθύνουν τον ασθενή τους σωστά όταν τους επισκέπτεται για να ζητήσει τη βοήθειά τους.

Ολική αρθροπλαστική γόνατος

Αναστάσιος Λιλικάκης
Χειρουργός Ορθοπεδικός Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε.

Η απόφαση για να αντικατασταθεί η άρθρωση του γόνατος περιλαμβάνει ζύγιση των κινδύνων της επέμβασης και των προσδοκόμενων οφελών. Ουσιαστικά, εάν το γόνατο σας είναι αρκετά κατεστραμμένο και δεν ανταποκρίνεται σε φαρμακευτική αγωγή τότε χρειάζεται αντικατάσταση.