ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις Δ.Σ. - Εγκύκλιοι

Ανακοίνωση Νο 18

Αγαπητοί ασφαλισμένοι,

            Το Ταμείο μας, στο πλαίσιο της προσφοράς κοινωνικών υπηρεσιών που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής, χορηγεί δωρεάν το αντιγριπικό εμβόλιο, για την περίοδο 2020-2021.

Λαμβάνοντας υπόψη την πρόβλεψη για αυξημένη ζήτηση του αντιγριπικού εμβολίου λόγω της πανδημίας (Covid-19), το Δ.Σ. κατόρθωσε να εξασφαλίσει προμήθεια εμβολίων αυξημένη κατά 43% (συνολικά 3.000 τμχ.) σε σχέση με την περίοδο 2019-2020 και 100% σε σχέση με την περίοδο 2016-2017.

Ειδικότερα στο Ταμείο μας αναλογεί 1 εμβόλιο ανά 3,8 ασφαλισμένους ενώ σε σχέση με άλλα Αλληλοβοηθητικά Ταμεία, αναλογεί ένα εμβόλιο ανά 8 ή 14 ασφαλισμένους.

Επισημαίνεται ότι ειδικά για φέτος και λόγω πάντα της αυξημένης ζήτησης, θα δοθεί προτεραιότητα σε ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων (ευπαθείς ομάδες, ασφαλισμένοι άνω των 60 ετών, εγκυμονούσες κ.ά.).

Θα ακολουθήσει έγκαιρα ανακοίνωση του Ταμείου σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης των εμβολίων εναρμονισμένη με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Όλοι οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται εντός των δομών του Ταμείου.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη ληφθεί μέριμνα για τη συμπληρωματική προμήθεια εμβολίων και από άλλη φαρμακευτική εταιρεία.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΑΤΡΟ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟ (ενηλίκων – παίδων)

 

            Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ., μετά από αιτήματα των ασφαλισμένων, δημιούργησε Αλλεργιολογικό Ιατρείο, τόσο στα Πολυϊατρεία Αθήνας, όσο και στα Πολυϊατρεία Χαλανδρίου.

            Για ραντεβού μπορείτε να απευθύνεστε στις κατά τόπους Γραμματείες  του Ταμείου.

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΩΝ

ΣΤΑ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ,  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

            Το Δ.Σ. του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε., μετά από δημόσιο διαγωνισμό, προμηθεύτηκε δύο υπερηχοτομογράφους, έναν αμιγώς καρδιολογικό και έναν γενικών υπερήχων και triplex, ενισχύοντας έτσι την έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση, εντός των δομών του Ταμείου μας.

            Εκτός από τα Πολυϊατρεία Αθήνας και Χαλανδρίου, θα λειτουργήσει εν ευθέτω χρόνω ιατρείο υπερήχων και στα Πολυϊατρεία Θεσσαλονίκης.

 

ΤΕΣΤ COVID-19

 

            Το Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. διενεργεί τεστ για τον Covid-19 - σε όποιον ασφαλισμένο χρειάζεται να υποβληθεί σ’ αυτό-, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Αρχιάτρου του Ταμείου.

Οι εξετάσεις διενεργούνται τόσο εντός των δομών του Ταμείου (σε ειδικές περιπτώσεις), όσο και σε διάφορα Διαγνωστικά Κέντρα και Θεραπευτήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, με ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές για το Ταμείο μας, σύμφωνα με το κοστολόγιο της αγοράς υγείας (τιμές για το Ταμείο από 45€/τεστ).

Αγαπητοί ασφαλισμένοι,

 

            Το Ταμείο μας μέχρι στιγμής έχει βγει αλώβητο από την πανδημία.

            Αυτό οφείλεται πρωτίστως στην άμεση εναρμόνιση όλων των ασφαλισμένων με τα μέτρα κατά αυτής, από την Πολιτεία.

            Οι συνεργάτες ιατροί, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Ταμείου, συνέβαλλαν τα μέγιστα για την επίτευξη του στόχου. Δεν εφησυχάζουμε όμως. Παραμένουμε σε εγρήγορση έχοντας προνοήσει για την προμήθεια όλων των μέσων που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα οποία βρίσκονται σε επάρκεια.

            Άλλωστε το Ταμείο δεν αντιμετωπίζει μόνο την πανδημία, αλλά όλες τις παθήσεις, ήπιες και σοβαρές, οι οποίες φυσικά δεν έπαψαν να υφίστανται.

            Το Δ.Σ. του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. σε συνεργασία με τον Σ.Υ.Τ.Ε. και αρωγό την ΤτΕ, προσπαθεί και έχει πετύχει να είναι – ίσως- ο μοναδικός «υγιής» φορέας υγείας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

            Για όλα τα παραπάνω, παρακαλούμε όλους αυτούς που ευελπιστούν να προσπορισθούν προσωπικά οφέλη από τη λειτουργία του Ταμείου, να αναλογισθούν ότι το Ταμείο ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους ασφαλισμένους και επιτελεί σημαντικό έργο, προσφέροντας υψηλού επιπέδου παροχές σε αυτούς. Ας αφήσουν λοιπόν εκτός νυμφώνος αντιπαραθέσεων το Ταμείο,  γιατί το μόνο που θα επιτύχουν είναι να βλάψουν όσους είναι ασφαλισμένοι σε αυτό.

            Άλλωστε ο θυμόσοφος λαός έχει μια παροιμία «λαγός τη φτέρην έσειε, κακό της κεφαλής του» .

            Το Ταμείο ανήκει σε ΟΛΟΥΣ.

                                          Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Γεώργιος Καρασούλας                            Γεώργιος Γιαμπουράς     

Συνημμένα

Attachments

Categories