ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις Δ.Σ. - Εγκύκλιοι

Ανακοίνωση Νο 21

Αγαπητοί ασφαλισμένοι,

Το Ταμείο Υγείας σύσσωμο, (νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, συνεργάτες ιατροί, Αρχίατρος, Διευθύντριες και Δ.Σ.) από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, στάθηκε στο ύψος των πρωτοφανών καταστάσεων που δημιουργήθηκαν στη χώρα και παγκοσμίως.

Με συνεχείς ενημερωτικές ανακοινώσεις προς τους ασφαλισμένους, και χωρίς πανικό, κατόρθωσε να είναι ο μοναδικός ιδιωτικός φορέας παροχής πρωτοβάθμιας υγείας, που δεν διέκοψε ούτε μια ημέρα τις εργασίες του. Χιλιάδες ασφαλισμένοι εξυπηρετήθηκαν παντοιοτρόπως, είτε με ραντεβού και τη δια ζώσης παρουσία τους, είτε με την ταχυδρομική αποστολή χιλιάδων συνταγών στους τόπους κατοικίας αυτών.

Το Δ.Σ. του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα έχει πράξει τα εξής :

Ø  Έγκαιρη σύναψη συμβάσεων για διενέργεια εξετάσεων COVID-19 στην Αθήνα και την Περιφέρεια, με ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές για το Ταμείο (Ινστιτούτο PASTEUR, ΓΕΝΟΤΥΠΟΣ, MEDISYN, ΙΑΤΡΙΚΟ κ.ά.) σε σχέση με αυτές της αγοράς. Οι εξετάσεις διενεργούνται είτε εντός των δομών του Ταμείου και αποστέλλονται στα εργαστήρια αναφοράς, είτε με τη φυσική παρουσία των ασφαλισμένων στα Διαγνωστικά Κέντρα.

Ø  Ιατρική υποστήριξη (24 ώρες) και ψυχιατρική, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή μέσω Skype.

Ø  Ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και αποστολή μέσω ταχυδιανομής (courier) κατ’ οίκον σε ΟΛΗ την Ελλάδα, προς αποφυγή συγχρωτισμού.

Ø  Αποστολή παραστατικών-δικαιολογητικών στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Ταμείου Υγείας και διεκπεραίωση ηλεκτρονικά.

Ø  Αιμοληψίες κατ’ οίκον για διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων.

Ø  Δημιουργία μεγάλου αποθέματος ιατρικού προστατευτικού υλικού, τόσο για τους συνεργάτες ιατρούς, όσο και για όλο το προσωπικό του Ταμείου.

Ø  Συχνές απολυμάνεις των δομών του Ταμείου.

Ø  Προμήθεια ειδικών συσκευών καθαρισμού του αέρα.

Ø  Δημιουργία ειδικού Ιατρείου –εντός των Πολυϊατρείων Αθήνας- άμεσης αντιμετώπισης ύποπτων κρουσμάτων COVID-19.

Ø  Έγκαιρη προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων.

Ø  Τοποθέτηση θερμικής κάμερας στα Πολυϊατρεία.

Ø  Διενέργεια άνω των 1.400 τεστ για Covid-19 εντός και εκτός δομών του ΑΤΠΣΥΤΕ έως σήμερα.

Ø  Συνεργασία με τη ΑΙΜ σε διεθνές επίπεδο.

Οι ενέργειες του Ταμείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι πολυσχιδείς και έχουν αναφερθεί κατά καιρούς σε διάφορες ανακοινώσεις του Δ.Σ.

Παράλληλα ας μην ξεχνάμε ότι όλες οι άλλες ασθένειες, από τις πιο ήπιες έως τις πιο σοβαρές, δεν έχουν πάψει να υφίστανται επειδή εμφανίστηκε ο COVID-19. Το Ταμείο καθημερινά είναι βασικός αρωγός σε όλους τους ασφαλισμένους που αντιμετωπίζουν οιαδήποτε ασθένεια.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID-19

Στον κυκεώνα της πανδημίας και κυρίως του δεύτερου κύματος αυτής, το Ταμείο Υγείας βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους ασφαλισμένους.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τρία κλιμάκια του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. διεξήγαγαν λήψεις ρινικού και φαρυγγικού επιχρίσματος σε περίπου 250 υπαλλήλους και απασχολούμενους στο Ι.Ε.Τ.Α. εντός 24ώρου. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων κατέδειξαν, εκτός των δύο προηγούμενων κρουσμάτων, και άλλα 15, ήτοι σύνολο 17 συνάδελφοι. Από την πρώτη στιγμή το Ταμείο Υγείας βρίσκεται στη διάθεση των συναδέλφων-και όχι μόνο- παντοιοτρόπως. Παράλληλα έγιναν τεστ στους οικείους των θετικών κρουσμάτων-όπου αυτό ήταν δυνατό-σε  εξωτερικά Διαγνωστικά Κέντρα.

Το Ταμείο Υγείας, εναρμονιζόμενο με τις οδηγίες της Πολιτείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., έχει ανταπεξέλθει με επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Άλλωστε, η κατάσταση που βιώνουμε για όλους μας είναι πρωτόγνωρη.

Ήδη έχουμε προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης με τον Πανελλήνιο Συνεταιρισμό Εργαστηριακών Ιατρών (MEDISYN), ώστε να διεξάγονται τεστ COVID-19 όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε κάθε γωνιά της Επικράτειας, με συμφέρουσες τιμές για το Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε.

Ήδη εξετάζουμε την άμεση προμήθεια γρήγορων τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του SARS-COV-2 (COVID-19 Antigen Rapid Test) με ευαισθησία μεγαλύτερη από 90%.

Παράλληλα θα υπάρξει συνεργασία ώστε το Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. να παρέχει στους ασφαλισμένους του, είτε εντός των δομών αυτού, είτε σε συνεργαζόμενα με το Ταμείο, Διαγνωστικά Κέντρα, για τη διεξαγωγή της διαγνωστικής μεθόδου (CE/IVD), δηλαδή της ταυτόχρονης ανίχνευσης του COVID-19 και διαφοροδιάγνωσης των ιών γρίπης Α και Β.

Αγαπητοί ασφαλισμένοι

Το Δ.Σ. του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. εξαίρει την προσπάθεια όλων των εργαζομένων σε αυτό, κυρίως όμως των υπαλλήλων και των συνεργατών ιατρών που με εγκαρτέρηση και επαγγελματισμό προσέφεραν και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη λήψη δειγμάτων στον ευρύτερο χώρο του Ι.Ε.Τ.Α.

Το Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Σ.Υ.Τ.Ε. και την ΤτΕ για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος ασθένειας, όπως ακριβώς κάνει εδώ και 91 και πλέον χρόνια.

Άλλωστε οι ασθένειες δεν ξεκινούν και ούτε θα τελειώσουν με τον COVID-19.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεώργιος Καρασούλας                           Γεώργιος Γιαμπουράς

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενημερώνουμε τους συναδέλφους και τους απασχολούμενους στο Ι.Ε.Τ.Α., ότι εκτός των 55 δειγμάτων για εξέταση Covid-19 που ελήφθησαν σήμερα Τρίτη 20/10/2020, από κλιμάκια του Ταμείου Υγείας  θα διεξαχθούν περίπου 100 τεστ την Πέμπτη 22/10/2020 και 60 τεστ την Παρασκευή 23/10/2020, σύμφωνα με το πρόγραμμα προσέλευσης των εξεταζομένων από τη Διεύθυνση του Ι.Ε.Τ.Α