ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Νέος κορωνοϊός Covid-19

Λειτουργία των Υπηρεσιών του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. μετά τις 4/5/2020

Αγαπητοί ασφαλισμένοι,

Το Ταμείο Υγείας στην 90χρονη και πλέον πορεία του, έχει αποδείξει εμπράκτως ότι έχει το σθένος και την εμπειρία να διαχειρίζεται διαχρονικά δύσκολες καταστάσεις.
Έτσι και σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, το Ταμείο μας ήταν από τους μοναδικούς φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που συνέχισε τη λειτουργία του με όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις.
Το σχέδιο του Ταμείου για τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα, έχει ως εξής : 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

1.    Οι ιατρικές επισκέψεις, η διενέργεια εξετάσεων (μικροβιολογικές, απεικονιστικές κ.ά.) καθώς και η λειτουργία του φυσικοθεραπευτηρίου και των οδοντιατρείων, θα πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ με προκαθορισμένα ραντεβού στα τηλ. 210 3204900-05.
2.    Θα λειτουργεί μονάδα αιμοληψιών για τους εν ενεργεία υπαλλήλους και στα ιατρεία του Κ/Κ, 08:00 π.μ. – 10:00 π.μ. (τηλ. 210 320 3047).
3.    Αιμοληψίες θα γίνονται και στα ιατρεία του ΜΗΚΕΧΑ κάθε Τρίτη και Τετάρτη, 08:00 π.μ.–10:30 π.μ. (τηλ. 210 6799 416).
4.    Η συνταγογράφηση θα συνεχίσει να πραγματοποιείται τηλεφωνικά, σύμφωνα με την από 16/03/2020 Ανακοίνωση – Ενημέρωση του Ταμείου Υγείας, στα τηλέφωνα 210 3204 911 (Αθήνα), 2310 591218 (Θεσσαλονίκη). Για ειδικές δίγραμμες συνταγές παρακαλούμε να απευθύνεστε στο τηλ. 210 320 4960.
5.    Παρακαλούνται οι ασφαλισμένοι να προσέρχονται στα ιατρεία 5 λεπτά πριν από το προκαθορισμένο ραντεβού, για την αποφυγή συγχρωτισμού, υποχρεωτικά με τα ατομικά τους μέσα προστασίας, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

1.    Οι συναλλαγές θα συνεχίσουν να γίνονται ηλεκτρονικά με σειρά προτεραιότητας, έως 4 ασφαλισμένοι, με ειδική κάρτα που θα προμηθεύονται στον εξωτερικό χώρο των Συναλλαγών του Ταμείου, η οποία κάρτα θα παραδίδεται στον αρμόδιο υπάλληλο κατά την έξοδο.
2.    Οι ασφαλισμένοι όταν προσέρχονται στο χώρο των συναλλαγών, συστήνεται να χρησιμοποιούν μάσκα προστασίας και να τηρούν τις δέουσες αποστάσεις μεταξύ τους.

3.    Σε περίπτωση προγραμματισμένων ιατρικών πράξεων (χειρουργικές επεμβάσεις, ειδικές εξετάσεις κ.ά.) σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον ζητηθεί εξέταση για COVID-19, αυτή δύναται να πραγματοποιείται στους χώρους των Πολυϊατρείων Αθήνας (Μικροβιολογικό) κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Το δείγμα θα αποστέλλεται στο Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ, με το οποίο το Ταμείο Υγείας έχει συνάψει σύμβαση συνεργασίας. Σε περίπτωση που η εξέταση δεν πραγματοποιηθεί στις δομές του Ταμείου, θα αποζημιώνεται με το ποσό έως €70,00, μετά από έγκριση του Αρχιάτρου του Ταμείου.
4.    Τα Πολυϊατρεία δεν θα δέχονται ασφαλισμένους για εξέταση COVID-19 που δεν ανήκουν στις κατηγορίες που αναφέρονται στην παράγραφο 3.
5.    Για τις λοιπές περιπτώσεις ισχύουν οι προηγούμενες Ανακοινώσεις του Ταμείου.

Αγαπητοί ασφαλισμένοι,

Το Ταμείο Υγείας έχει προνοήσει και έχει απόθεμα ιατρικού προστατευτικού υλικού για τους συνεργάτες ιατρούς, καθώς και για το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό σε όλες τις δομές του Ταμείου.
Παράλληλα έχει μεριμνήσει για τη δημιουργία ειδικού εξεταστικού ιατρείου σε ασφαλή χώρο και θα προμηθευτεί ειδικά μηχανήματα καθαρισμού χώρου, σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα.
Οι ασφαλισμένοι θα ενημερώνονται με συνεχείς ανακοινώσεις από το Ταμείο, ώστε όλοι μαζί να μεταβούμε στην επόμενη ημέρα με ασφάλεια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


            Γεώργιος Καρασούλας           Γεώργιος Γιαμπουράς
 

Categories