ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Νέος κορωνοϊός Covid-19

Μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων

Αγαπητοί ασφαλισμένοι,

     Το Δ.Σ. του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και τη σύμφωνη γνώμη του Αρχιάτρου του Ταμείου, λαμβάνει τα εξής μέτρα για τη λειτουργία των Ιατρείων του.

Βασική προϋπόθεση των πιο κάτω ενεργειών είναι η αυτοπροφύλαξη και προφύλαξη των ομάδων υψηλού κινδύνου και των ηλικιωμένων και ο περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες.

  • Τα Φυσικοθεραπευτήρια (Αθήνα, Χαλάνδρι) και τα οδοντιατρεία (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και μέχρι και τις 10 Απριλίου 2020 αναστέλλουν τη λειτουργία τους και θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
  • Στις υπόλοιπες δομές του Ταμείου παρακαλούμε όπως περιορίσετε τις επισκέψεις σας στις απολύτως απαραίτητες και φυσικά στα επείγοντα περιστατικά.

Σε περίπτωση που υπάλληλος που εργάζεται εντός των δομών της Τράπεζας της Ελλάδος και έχει συμπτώματα ίωσης συνιστάται να απευθύνεται είτε στον θεράποντα ιατρό του, είτε στις δομές του Ταμείου, πριν προσέλθει στο χώρο εργασίας του, για λήψη ιατρικών οδηγιών και αποφυγή διασποράς της νόσου.

Σε σχέση με τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Ταμείου και για τους ανωτέρω λόγους, παρέχεται η δυνατότητα :

  • Της αποστολής παραστατικών – δικαιολογητικών προς αποζημίωση, στις Υπηρεσίες του Ταμείου ταχυδρομικά (Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε., Ομήρου 5 – 105 64 Αθήνα), προκειμένου να διεκπεραιωθούν αναλόγως.
  • Η συνταγογράφηση των τρίμηνων συνταγών σε ασφαλισμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες κινδύνου, θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλ. 2103204911 και η αποστολή αυτών στους ασφαλισμένους, ταχυδρομικά.

Το Ταμείο Υγείας έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα εντός των δομών του για τον περιορισμό διασποράς του κορωναϊού COVID-19 δημιουργώντας ειδικούς χώρους υποδοχής και άμεσης αντιμετώπισης των «ύποπτων» περιστατικών.

Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                        Γεώργιος Καρασούλας                    Γεώργιος Γιαμπουράς

Categories