ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Προσχολικό Κέντρο Αθηνών

Π.Κ.Α. Καλοκαίρι

Μαριλένα Γκολφίδη,
Υπεύθυνη Παιδαγωγικού Προγράμματος Βρεφονηπιακού Σταθμού Π.Κ.Α.
 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Καλοκαίρι, καλοκαίρι, τι καλά μας έχεις φέρει;

Φέρνω του καιρού τη γλύκα, τα κεράσια και τα σύκα.

Τα σταφύλια έχω στ΄αμπέλι και το μέλι στην κυψέλη.

Τ΄άνθη στην τριανταφυλλιά και στα δένδρα τα πουλιά!!!!

Ήρθε το καλοκαίρι! Αφήσαμε πια τα μπουφάν, τα κασκόλ και τα πουλόβερ. Φορέσαμε κοντομάνικά, πέδιλα, σαγιονάρες και μαγιό. Δεν ξεχάσαμε τα καπέλα και τα γυαλιά ηλίου γιατί ο ήλιος είναι πολύ δυνατός.

Αλήθεια τι είναι καλοκαίρι;

Καλοκαίρι είναι  η θάλασσα που μυρίζει, οι βουτιές και τα παιχνίδια στην παραλία, οι πύργοι στην άμμο, το παιχνίδι με την μπάλα, οι καινούργιοι φίλοι, το κολύμπι,  η γεύση από αλμύρα , τα χέρια γεμάτα κοχύλια, η εξερεύνηση του βυθού, η συνάντηση – εάν είμαστε τυχεροί – με κανένα καβουράκι ή αστερία. Είναι , όμως  και οι αχινοί! Οι αχινοί που δεν θέλουμε να πατήσουμε γιατί έχουν αγκάθια.

Καλοκαίρι, επίσης, είναι ταξίδι στη θάλασσα ή το βουνό! Διακοπές  στο χωριό με τον  παππού και τη γιαγιά! Μεσημέρια κάτω από τα δένδρα με τους ήχους των τζιτζικιών και βράδια κάτω από τα αστέρια! Μέλισσες που τριγυρνάνε στο καρπούζι, μυρμηγκάκια που  κουβαλάνε σποράκια στη φωλιά τους. Βόλτες στην παραλία – κάποιες φορές χωρίς παπούτσια και με λερωμένα μπλουζάκια από καρπούζι ή παγωτό!!!! Είναι, ακόμη, βιβλία που διαβάζονται ξέγνοιαστα και ξεκουράζουν μετά τα πολλά παιχνίδια.

Μα πάνω από όλα καλοκαίρι είναι το μαγικό διάλειμμα:  που μπορούμε να ξεκουραστούμε , να παίξουμε και να περάσουμε όμορφα με τους γονείς, τους παππούδες, τα αδέλφια,  τους φίλους μας και να έχουμε αναμνήσεις από όμορφες χαρούμενες μέρες.

Ας απολαύσουμε λοιπόν το δώρο κι αυτού του καλοκαιριού και ας ευχηθούμε να περάσει με τον καλύτερο τρόπο!!!!

Συνημμένα

Attachments
1.png588.82 KB
2.png730.64 KB
3.png586.19 KB
4.png740.7 KB
5.png338.53 KB
6.png474.81 KB
7.png753.29 KB
8.png711.2 KB
9.png476.09 KB
10.png283.36 KB
11.png378.85 KB
12.png412.63 KB

Categories