ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις Δ.Σ. - Εγκύκλιοι

Συναλλαγές ασφαλισμένων με το Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 16

Θέμα: Συναλλαγές ασφαλισμένων με το Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε.

 

Αγαπητοί ασφαλισμένοι,

 

Το Δ.Σ. του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε., εναρμονιζόμενο με τις σύγχρονες συναλλακτικές λειτουργίες, σας ενημερώνει σχετικά με τα διεκπεραιωτικά θέματα αυτών :

 

Ø  Όλες οι συναλλαγές των ασφαλισμένων με το Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε., θα διενεργούνται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, εκτός εξαιρετικά σοβαρών περιπτώσεων.

Ø  Η εκκαθάριση των παραστατικών και η κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου ασφαλισμένου, θα γίνεται το αργότερο εντός 24 ωρών, εκτός και αν υπάρχει σοβαρή εκκρεμότητα όπου και θα υπάρχει άμεση διερεύνηση και διεκπεραίωση.

Ø  Δίδεται η δυνατότητα σε συνταξιούχους ασφαλισμένους, η αποστολή αποδείξεων – παραστατικών συνολικού ποσού άνω των €300,00.- προς τις κεντρικές Υπηρεσίες του Ταμείου (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) μέσω ταχυδιανομής (ACS courier) με χρέωση του Ταμείου. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η μη μετακίνηση των συνταξιούχων ασφαλισμένων και ο μη συγχρωτισμός αυτών, προς αποφυγή διασποράς διαφόρων ιών. Η εκκαθάριση των ανωτέρω αποδείξεων – παραστατικών θα διεξάγεται όσο το δυνατό συντομότερα και θα πιστώνεται ο τραπεζικός λογαριασμός του ασφαλισμένου.

Ø  Ο έλεγχος των παραστατικών θα διενεργείται απολογιστικά.

Ø  Παράλληλα, το Ταμείο βρίσκεται στην αξιολόγηση προσφορών για την προμήθεια συστήματος προτεραιότητας για τις ταμειακές συναλλαγές του Κ/Κ, ώστε οι ασφαλισμένοι να έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης σειράς προτεραιότητας από το website του Ταμείου και την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο (real time) αυτής, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου και, κυρίως, την αποφυγή συγχρωτισμού στο χώρο των συναλλαγών.

Παρακαλούμε για την επικαιροποίηση των τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας ή σύνταξης των ασφαλισμένων – εάν έχουν αλλάξει – στις Υπηρεσίες του Ταμείου.

                                                            

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Γεώργιος Καρασούλας                            Γεώργιος Γιαμπουράς     

Categories